Over Herculan

De historie van Herculan

Alles op eigen kracht, maar wel met de hulp van vrienden en familie, want zonder hen hadden we deze pioniersfase niet overleefd

Herculan is in 1991 begonnen onder de naam Eputan Kunststoftechniek BV. Vijf enthousiaste mannen hadden besloten om Eputan op te richten. Geld was er niet, alleen bevlogenheid, vertrouwen in de toekomst en de wil om te slagen. De ene dag materialen produceren en de volgende dag vloeren leggen. Alles op eigen kracht, maar wel met de hulp van vrienden en familie, want zonder hen hadden we deze pioniersfase niet overleefd.

In 2000 verhuist Eputan naar Meerkerk, Energieweg 6. Na enige verbouwingen kan hier de productie plaatsvinden en is er ruimte genoeg voor een bedrijfsbureau, administratie, kantine en een laboratorium. Maar niet voor lang, ook hier groeit Eputan snel uit haar jas. Gelukkig diende zich de mogelijkheid aan om extra grond te kopen op de huidige locatie. Een flinke nieuwbouw en renovatie zorgen ervoor dat het bedrijf continue in de stijgers stond om uiteindelijk een thuisbasis te krijgen die ook de toekomstige groei kon verwerken. Inmiddels was ook het bedrijf Hercutrade overgenomen en zo is de naam Herculan ontstaan.

Na de verbouwing werd het bedrijf organisatorisch verder geprofessionaliseerd. Veel aandacht voor productontwikkeling , nieuwe ICT systemen, stabilisatie in omzet en structuur van de organisatie. Tevens werd het bedrijf Helder & May overgenomen om zich verder te specialiseren in de maritieme sector. Groei op diverse vlakken heeft dan ook centraal gestaan in de afgelopen 30 jaar, maar wel op basis van de grondslag zoals men ooit is begonnen: “Eerlijk zakendoen in samenwerking met loyale partners, medewerkers, afnemers en leveranciers”!

Terug naar over ons