Samen zorgen voor minder CO2

Duurzaamheid - Ontwikkeling

Herwinbare grondstoffen

Om onze producten zo duurzaam mogelijk te maken, maken wij zoveel mogelijk gebruik van herwinbare grondstoffen. Onze producten bevatten minstens 65% van deze grondstoffen.
Het hoofdbestanddeel van onze meest verkochte gietvloeren is een natuurlijke olie die gewonnen wordt uit de wonderboom. Deze snel groeiende plant produceert zaden waaruit wonderolie, ook wel castor olie, gewonnen wordt. In tegenstelling tot fossiele oliën kan deze plant keer op keer gezaaid en geoogst worden waardoor dit een herwinbare grondstof is. In tegenstelling tot de fossiele oliën wordt er niets weggenomen uit de aarde en wordt de milieu impact hierdoor verlaagd.

Natuurlijke grondstoffen

Wij proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke grondstoffen. Deze worden weliswaar uit de aarde gewonnen, maar zijn 100% natuurlijk, zonder kunstmatige bewerking en daardoor veilig in gebruik.

Gerecyclede grondstoffen

Om de milieu impact te reduceren onderzoeken wij de mogelijkheden om natuurlijke grondstoffen te winnen uit gerecyclede materialen of uit reststromen van andere productieprocessen. Op die manier behouden wij het natuurlijke en veilige karakter, maar verlagen wij de impact op onze aarde.
Ook maken wij in een groot deel van onze systemen gebruik van gerecyclede autobanden. Deze autobanden worden tot een gewenst formaat gegranuleerd en vervolgens door ons toegepast in dempende onderlagen voor binnen- en buitensport. Ook gebruiken wij dit materiaal in een van onze onderlagen voor de scheepvaart. Dit granulaat, ook wel SBR genoemd wordt tot wel 85% toegepast in deze onderlagen.

SVHC

Onze producten bevatten geen Substances of Very High Concern (afgekort SVHC) en geen producten die voorkomen op de REACH lijst van verboden stoffen. Verandert de regelgeving en wordt deze lijst aangevuld met extra grondstoffen; dan ontwikkelen wij onze producten door in ons eigen laboratorium om zo de regelgeving voor te zijn en onze producten veilig te houden.