Comfortabele en duurzame sportvloer – Sporthal Jan Janssen

Sporthal Jan Janssen beschikt over een sportvloer in NOC*NSF Klasse 2. Het is de MF Blue 33 vloer van Herculan, die bestaat uit een onderlaag van 7 mm foam met daarop een PU-gietvloer van 2 mm.

“De 33 in de naam staat voor de schokabsorptie van 33 procent,” zegt Michel van der Linden, verkoper bij Herculan. “Het is gewoon een heel comfortabele vloer om op te sporten. Het bijzondere van deze vloer is dat de onderlaag, die voor de demping zorgt, niet van het gebruikelijke rubber is maar van foam. Daarmee hebben we een veel duurzamere vloer gecreëerd. Rubber is weliswaar een natuurproduct, maar er worden veel bossen gekapt om rubberplantages aan te leggen. Het foam dat wij gebruiken is gemaakt van snijafval uit de meubelindustrie, veel minder belastend voor het milieu dus.”

MF Blue vloer

Toch werd de MF Blue vloer, die al 12 jaar op de markt is, aanvankelijk niet vaak gekozen door opdrachtgevers. Pas toen in 2022 de prijs van rubber omhoogschoot kwam de vloer echt in zwang. Hij was nu niet alleen duurzamer, maar ook net wat goedkoper. “Dat maakt het voor opdrachtgevers net wat makkelijker om voor de duurzaamste oplossing te kiezen,” besluit Van der Linden met een knipoog.